Mobilbarát weboldal készítése, mobil eszközökre Google SEO optimalizált mobil honlapok tervezése kivitelezése.

A Google keresőmotor algoritmusában 2015 április 21.-től változás várható. A Google találati listájának rangsorolási sorrendjében szerepet játszik, hogy az adott weboldalnak elérhető e mobilbarát werziója.
 

Önnek mobilbarát honlapja van?

Itt ellenőrizheti : Google mobilbarát weboldal teszt ... 


mobilbarát weboldal készítés jelenleg két féle módon történhet.
  • Mobil weboldal: Külön URL-en elérhető mobilbarát weboldal
  • Mobil weboldal: Reszponzív (responsive) design 

Mobilbarát weboldal készítése, Google SEO barat responsive honlap
A külön URL-en elérhető mobilbarát weboldalnak, egy önálló webcíme van, általában a weboldal aldomain neve jelöli, pl. m.weboldalam.hu vagy mobil. mobil.weboldalam.hu. Mobil eboldal átirányítás: ha a weboldal betöltése mobil eszközön történik, akkor automatikusan át vált a mobilbarát URL-re. a  Ebben az esetben a weboldal tartalmát megjelenítését optimalizálni kell az adott mobil eszközre.


reszponzív (responsive)  mobil weboldal design esetében nem változik az URL, a weboldalunk az eredeti webcímen érhető el. Ebben az esetben a weboldal html kódja tartalmazza az összes eszközre optimalizált előre definiált design verziót, és a tartalom megjelenítésével kapcsolatos kivételeket. A reszponzív design esetében a mobil weboldal kódja nagyobb méretű, mert tartalmazza az összes megjelenítéssel kapcsolatos definíciót.